La Disco, una
activitat pionera

A finals del segle XX, la Consol Ferrer, fundadora de Ludàlia, va tenir un somni, una visió, un propòsit vital. Era el de poder organitzar sessions de discoteca normalitzades per a persones amb discapacitat intel·lectual, un projecte que no existia fins aleshores com a mínim a Espanya. Aquest desig es va materialitzar l’any 2002 i el 2007 va impulsar-se fent el pas a Luz de Gas.
Actualment, la Disco obre les portes a més de cent persones amb discapacitat intel·lectual (socis de Ludàlia, particulars I grups d’entitats) cada diumenge de 17h a 20.30h a la Sala B de Luz de Gas. Més de tres hores de festa per a ballar, conèixer altres persones, xerrar i donar-ho tot en un ambient sa i segur, on l’equip de Ludàlia vetlla perquè tot funcioni a la perfecció. A més, una vegada al mes s’organitzen esdeveniments especials, com Carnaval, Halloween, Feria de Abril, Concerts o Concurs de Talents, entre d’altres.

Altres activitats

Filant Prim
Taller de reflexió en el que un grup, moderat per un educador, aprofundeix sobre les seves vivències personals i l’actualitat, fomentant la comunicació, les relacions interpersonals i el coneixement de les emocions i de l’entorn.
Cada dilluns de 18h a 20h al Mas Guinardó.
Teatre
El primer taller de la història de Ludàlia continua el seu viatge any rere any. Dirigit per tres actrius I una educadora, el taller té l’objectiu d’ajudar els joves a millorar les seves habilitats escèniques i preparen una obra durant tot el curs perquè els espectadors gaudeixin en un teatre ple a vessar.
Cada dimarts de 18h a 20h a l’Espai Moveo.
Tardes d’Ateneu
Per a iniciar el cap de setmana de la millor manera, ens trobem cada divendres a la tarda entre les 18h i les 20h a l’Ateneu Hortenc per a xerrar, berenar, jugar a jocs de taula… i en ocasions especials realitzem sessions de ball o ioga, entre d’altres, conduïdes per especialistes.
Ocis de dissabte
Tots els dissabtes organitzem una activitat diferent i acord amb els gustos dels ludàlics i en sintonia amb l’oferta cultural de Barcelona: concerts, joc de bitlles, karaoke, sopars, visites a exposicions, calçotades…
Guateques
Les festes a casa van ser una idea recent dels joves de Ludàlia i les seves famílies. Els ajudem a ajuntar-se a les seves cases amb els seus amics per a dinar, sopar, celebrar aniversaris… el que faci falta per a brindar plegats per la vida!
SuperOcis de diumenge
Alguns diumenges passem el dia fora i així podem conèixer llocs de Catalunya interessants. Ens encanta perdre’ns per la naturalesa o visitar poblacions emblemàtiques.
Viatges
Viatges de cap de setmana: escapades cada dos mesos de divendres a diumenge a poblacions de Catalunya.
Vacances de Setmana Santa i Estiu: viatges d’una setmana a ciutats d’Espanya i de l’estranger. Fins i tot, hem fet un creuer pel Mediterrani!
Nits especials
Sant Joan: donem la benvinguda a l’estiu entre fogueres i bon menjar acompanyats d’altres entitats de la ciutat, com els Castellers de la Vila de Gràcia.
Cap d’Any: sopar i festa fins a altes hores de la nit a un restaurant amb sala musical de Barcelona.